طريقة عمل كنافه بالبلح والقشطه الكدابه

0

طريقة عمل كنافه بالبلح والقشطه الكدابه 


المقادير


نصف ك كنافه بايته في الفريزر علشان تكون سهله الفرم

-معلاقتين كبار سكر بودر

-نصف معلقه فأنليا

-كوب وربع سمن ا وزبده سايحه برده

- بلح

لعمل القشطه

3 كوب لبن

3 ملاعق نشأ 

فأنليا

لعمل الشربات 

3 كوب سكر


 3 كوب ماء

 فأنليا 

عصره لمون
 

الطريقه 

يضاف السكر والفانليا والسمن الكنافه وتفرك جيدا واختبار الكنافه انك تمسكي شويه كنافه وتضغط عليهم جامد لو نزل من بين صوبعكم سمن كده شربت السمن وجاهزه وقسم الخليط في صنيه ونبطط جيدا حتي تاخد شكل الصنيه ونضع القشطه المعده سابقا ولزم تكون بارده ونرص قطع البلح ونضع بقي الكنافه علي الوش ونبطط خفيف بحيث نغطي القشطه كلها ونبطط تبطيط خفيف وندخلها الفرن حراره 200 لمده 40 أو اول متأخد اللون الذهبي تخرج ونصب الشربات البارد أثناء خروجها



رغى بنات